Autodude

Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

En liten poleringsguide

★ OBS! På mobilsiden åpner du bilpleieguiden i menyen oppe til venstre ved siden av logoen ≡

Autodudes poleringsguide:

Hver bil har sin unike lakk. Lakkoverflatene har forskjellige hardheter, så man må finne ut av hvilken kombinasjon av poleringspute og poleringsmiddel som passer til din bil. Dette må man helt enkelt prøve seg frem til. Det er vanskelig å si noe generelt, men for eksempel så pleier bilene fra f.eks Honda, KIA og peugeot å ha litt mykere lakk. Dermed er det ikke behov for en harde poleringspute eller et grovt middel. Derimot bruker for eksempel Audi, BMW og Volvo en hardere lakk. Da kan det kreves en hardere poleringspute og et grovere middel. Men som sagt, prøv deg frem for å finne riktig kombinasjon. Den viktigste faktoren er å finne en kombinasjon som gir ønskede resultater, nemlig en ripefri og glanset overflate.

Når du skal finne den kombinasjonen som gir deg ønsket resultat, så skal du starte med det mest skånsomme middelet og den mykeste puten. Bruker du en for grov kombinasjon risikerer du å slipe bort for mye. Velg en liten del av bilens overflate som et "testpanel". Bruk denne overflaten til du finner riktig kombinasjon før du begynner med behandling av hele bilen. Behandle testpanelet med den mest skånsomme kombinasjonen og rengjør deretter med avfetting (IPA) for å løsne på restene etter poleringsmiddelet. Etter dette kan du kontrollere testområdet i lyset og se om det oppfyller ønsket resultat eller om det fortsatt er riper i overflaten. Om det fortsatt er riper i testpanelet, gå over til et litt grovere poleringsmiddel, men bruk samme pute. Er det fortsatt riper, prøv en grovere poleringspute. Slik fortsetter du til  du oppnår ønsket resultat.

Når man polerer kan det oppstå såkalte hologrammer forårsaket av poleringen. Disse sporene fjernes etterpå ved hjelp av en skånsom polering med en fin kombinasjon av pute og middel. (finishing)
Slike hologrammer kan være vanskelige å se, men kommer godt frem i sollys. Bruk gjerne en god arbeidslampe eller hodelykt for å lokalisere disse.

Om du bruker en grov kombinasjon med poleringsmiddel og poleringspute, er sannsynligheten stor for at du må fjerne hologrammer og "swirls" etterpå. Etter at du har utført en behandling på testpanelet, undersøk overflaten nøye med en led-lykt eller i direkte sollys. Et led-lys / sollys vil vise alle tegn til hologrammer fra poleringsmaskinen. Om du kan se merker, hologrammer eller riper, må du gå over med en god finish-kombinasjon (pute+middel) som et "steg 2" Noen ganger må mørke biler ha minst 2 steg for et godt resultat, noen ganger 3. Men generelt sett er mindre bedre, for å bevare overflaten.

Når du finner riktig kombinasjon som kreves for å fjerne ripene på din bil, kan du starte med behandling av hele bilen. Del opp bilen i flere paneler / soner og behandle en overflate av gangen. Etter polering skal man tørke bort overflødig middel før man går videre til neste flate. Den metoden vi anbefaler, er å behandle hele bilen med en kombinasjon først, for så å behandle den igjen med en finere kombinasjon. Du sparer både tid og energi når du ikke må bytte pute så ofte.

For å sikre at resultatet blir perfekt, må du fjerne det overflødige middelet etter poleringen. Når du er ferdig med poleringen, skal du rengjøre overflatene med IPA eller annet egnet løsemiddel. Når overflaten er helt ren og tørr kan du kontrollere flatene i direkte sollys eller ved hjelp av en LED-lampe med bred stråle. Om det fortsatt finnes spor av riper eller hologrammer, må denne flaten behandles igjen for å oppnå et perfekt resultat.

Om du ved dette stadiet ikke ser noen riper eller spor fra poleringen, er bilen klar for behandling med voks eller annen lakkbeskyttelse.

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 59,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

  • De beste produktene for bilpleie
  • 30-dager pengene tilbake garanti
  • Sikre betalingsløsninger
  • Rask levering 1-3 dager
  • Rimelig frakt fra 59.-
  • Fri frakt på bestillinger over 1198 kr

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Ordfører Utnes vei 19, 1580 rygge

Org. nr: 915 300 278MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!