Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Vask, rengjøring og behandling av bilens alufelger

Felgene på bilen blir utsatt for store påkjenninger. Ettersom felgene har nærmest kontakt med veien, utsettes de også for mye forurensninger slik som tjære, veisalt, flyverust og bremsestøv. Dette medfører til at felgene korroderer raskere, spesielt her i Norge der forholdene kan være tøffe.

Ved rengjøring av felgene er det viktig at man velger riktig rengjøringsmiddel og bruker riktige metoder. I prinsipp kan man si at felgene skal rengjøres etter samme prosedyre som når man vasker bilen. Det vil si, forvask, fjerning av jernpartikler, fjerning av tjære, håndvask og beskyttelse (voks). Det finnes også rengjøringsmidler som inneholder midler som skal fjerne flyverust. Vi anbefaler å bruke egne produkter til dette.

"Skitt som ikke kan fjernes, er mulig å fjerne med produkter fra Autodude!"

En grundig rengjøring og behandling av felgene er anbefalt å gjøre minst på vår og høst når du bytter dekk. Dette forhindrer at skitt fester seg så lett til felgene. Dessuten blir dekkbytte mye mer behagelig når felgene er rene og fremtidig vask blir mye enklere.

Autodudes guide for rengjøring av felger:

Nedenfor går vi igjennom en generell forklaring på rengjøring og behandling av felger. Kontroller alltid bruksanvisningen på produktet du skal benytte.

 1. Legg felgene på et underlag som ikke risikerer å ripe opp felgene. Bruk f.eks noen planker eller en gammel matte / teppe.
 2. Forvask felgene nøye! Bruk helst et løsemiddelbasert rengjøringsmiddel med en høytrykkspyler, slik at skitt og gammelt vokslag løsner fra felgen.
 3. Spray på middel for fjerning av jern og la dette virke i 5-15 minutter. La ikke middelet tørke på overflaten.
 4. Ved behov kan man øke effekten av jernfjerneren ved å benytte seg av en liten børste eller pensel. Velg en myk utgave for å unngå nye riper. Børste / pensle forsiktig i alle kriker og kroker.
 5. Skyll nøye slik at alle rester av middelet blir borte. Behandlingen kan gjentas om nødvendig.
 6. Spray på tjærefjerner og la dette virke så lenge som mulig, ca 5-15 minutter. La ikke middelet få tørke på overflaten. Finnes det pålimte balanseringsvekter, skal du unnvike kontakt med disse. Tjærefjernere er effektive mot lim og kan resultere i at balansevektene løsner.
 7. Skyll nøye slik at alle rester blir borte. Om ikke all skitt har løsnet ved dette stadiet, kan man benytte seg av leire (Clay bar) Hvordan man bruker clay bar kan du lese her.
 8. Håndvask felgene med et løsemiddelbasert rengjøringsmiddel eller en bilshampo. Pass på at du får bort alle rester fra tidligere trinn og få en så ren overflate som mulig. Da får du et godt feste for voks eller coating.
 9. Om man vil, kan man også polere felgene. Poler seksjonsvis og i henhold til verktøyets instruksjoner og formål. Her kan for eksempel en poleringsball gjøre god nytte. Benytt deg av poleringsmiddel som er ment for metallpolering.
 10. Til slutt, beskytt felgen! Man kan benytte seg av syntetisk voks, voks spesielt laget for felger eller coating. Naturlige vokser klarer ikke å stå imot varmen som oppstår ved bremsing, så naturlige vokser bør man ikke benytte på felger.
 11. Hvordan man legger på voks eller coating kan du lese i separate artiker.
 12. Kos deg!

 

 

 

 

 

 

 

 

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

 • De beste produktene for bilpleie
 • 30-dager pengene tilbake garanti
 • Sikre betalingsløsninger
 • Rask levering 1-3 dager
 • Rimelig frakt fra 59.-
 • Gratis frakt ved bestilling over 1198 kr
 • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!