Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Grundig vask av bil

En grundig behandling av bilen utføres vanligvis på våren og høsten. Det er en komplett og dyptgående rengjøring samt behandling av bilens overflate. Vi tar for oss alle trinnene for alle typer skitt. Bilvask på vinteren er mer sjelden og er grunnen til at det er på vårparten hvor vi fullfører en grundig rens. Med de riktige verktøyene er det også lett og uanstrengt. Etter en grundig rengjøring, vil vask og vedlikehold gå som en lek!

Bilen er utsatt for mange ulike typer smuss, spesielt under norske forhold.
Hver type smuss går bare bort med spesialdesignet rengjøringsmiddel. Det er ganske nyttesløst å fjerne bremsestøv og tjære med bilshampo. Selvom man med makt kan få skrubbet det vekk, sitter man igjen med nye riper og falmet lakk.

Denne artikkelen viser trinnvis metoder og produkter, som kan fjerne ulike typer smuss fra overflaten.
Bruk god tid ved en grundig vask, jo bedre utført jo lettere er det å ha en ren bil i fremtiden!

1. Avfetting

Avfetting gjøres på tørr bil. Spray avfetting direkte på lakken. Unngå å bruk avfetting på rutene slik at det ikke renner ned mellom døra og dørtrekket.

2. Forvask - Den viktigste behandlingen

Forvask er absolutt det viktigste stadiet ved en grundig rengjøring. Gjør det nøye! Ikke ta snarveier.
En grundig forvask vil fjerne forurensninger, støv, smuss samt voks fra bilens overflate. Rengjøringsmidler til forvask kan deles opp i to kategorier. Forvask med høy pH-verdi fjerner også voks fra bilens overflate. Dette bruker vi når du skal rense bilen helt og påføre et nytt vokslag. Det er også rengjøringsmidler som er "voks-trygg" Denne har en lavere pH-verdi og vil ikke skade vokslaget.
En grundig rens av bilen krever det mest effektive rengjøringsmiddelet > LES MER

3. Håndvask (mekanisk)

Etter forvask utføres mekanisk rengjøring, dvs. håndvask. Det mest anbefalte for håndvask er en vaskehanske.
Fordelen med en vaskehanske er at den "spiser/absorberer" skitten, slik at dette ikke ligger i overflaten. Hvis man allikevel ønsker å bruke svamp, så anbefales det en som er grov/ujevn slik at smussen vil pakkes i større grad inni svampen. Ved bruk av en "vanlig" svamp vil smussen samle seg på svampens overflate og vil fungere som sandpapir som potensielt vil skade lakk og forårsake vaskeriper.

Ved vask med vaskehanske, er det bra å bruke et effektivt løsemiddel. Gjerne samme som du brukte ved forvask. Bilshampo er kun for vedlikeholdsvask og ikke en komplett rengjøring.

Ved bruk av vaskehanske skal overflaten nå allerede være 90 % ren etter en grundig, men forsiktig forvask. Vaskehansken sitt formål er ikke å skrubbe, men å gli lett over overflatene og spre vaskemiddelet. Dette forsterker effekten av vaskemiddelet. >> LES MER

4. Fjerning av jernpartikler

Fjerning av jern er en god idé å gjøre minst et par ganger i året, vår og høst er perfekt. Du trenger ikke å utføre dette ved hver vask.

Fjerning av jernpartikler gjøres etter forvask og håndvask. Dette fjerner små jernpartikler som sitter fast i lakken, samt de som allerede har begynt å oksidere. Metallpartikler er ofte årsaken til små rustflekker i lakken og kan ikke fjernes med vanlige vaskemidler. >> LES MER

5. Fjerning av tjære

Fjerning av tjære inngår også i en komplett behandling. Fjerning av tjære er bra å utføre minst et par ganger i året, gjerne på våren og høsten. Det er ikke nødvendig å utføre dette trinnet ved hver vask.

Fjerning av små flekker som består av lim, tjære, drivstoff og lignende utføres etter en grundig forvask og håndvask. Disse urenhetene kan skade lakk når de kommer i kontakt med varme eller direkte sollys. >> LES MER

6. Leire (claying) 

Dersom overflaten på lakken kjennes ru og ujevn, selv etter fjerning av jern og tjære. Kan dette skyldes tøffe flekker som lim og andre urenheter i overflaten.

Leire fungerer på samme måte som mekanisk fjerning av skitt. Den spiser opp smuss på overflaten.
Det er viktig å bruke nok olje / smøremidler, slik at leiren ikke gnisser mot overflaten. Den skal gli forsiktig på toppen av oljen "clay lube" uten noen form for motstand. >> LES MER

Etter claying skal overflaten være helt ren for alle typer skitt og smuss. Etter dette steget kan du gå videre til å vokse eller polere.

7. Polering

Polering er et alternativ om lakken på bilen er blitt dårlig, falmet og full av riper. Ved å polere, skjærer du av et meget tynt lag av overflaten. Poleringen gjør at lakk og farge ser ut som nytt igjen.

Polering er den mest krevende delen av hele prosessen. Hvis du ikke har nok tid å avse til dette, bør du la fagfolk utføre jobben. Det er ikke behov å polere bilen hver gang du foretar en renseprosess av bilen. Det kan derimot utføres om lakken er full av plagsomme riper. >> LES MER

8. Pre-wax

Før du fortsetter til neste steg som voksing, er det viktig å være helt sikker på at bilens overflate er helt ren. Det kan ligge igjen rester av såpe og andre midler som bør fjernes før voksing. Vi bruker IPA-baserte midler i dette trinnet. IPA-baserte midler vil fordampe fra overflaten og ikke legge igjen noen rester. Det er derimot utrolig effektiv for å fjerne f.eks. rester fra såpe og fett. Det vil i stor grad bidra til at voksen fester seg godt til overflaten.

I tillegg hjelper dette til å jevne ut overflaten før voksing. Jo mer jevn og ripefri overflaten er, jo bedre blir resultatet og holdbarheten.

9. Voksing / Siste trinn

Bilvoks har som mål å sikre at du får igjen for jobben du har gjort med rengjøringen. Bilvoksen beskytter bilens overflate mot slitasje, UV-stråling og andre ytre påkjenninger så lenge som mulig. Vokslaget hjelper til slik at skitt ikke setter seg fast og gjør renholdet utrolig enkelt.

Voksing utføres på et helt rent underlag. En vokset bil vil være en fornøyelse å holde ren med lett vedlikehold. >> LES MER

 

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

  • De beste produktene for bilpleie
  • 30-dager pengene tilbake garanti
  • Sikre betalingsløsninger
  • Rask levering 1-3 dager
  • Rimelig frakt fra 59.-
  • Gratis frakt ved bestilling over 1399 kr
  • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278 MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!