Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Gjør bilen klar for vinteren!

 

Gjør bilen klar for vinteren Fighten mot den harde, norske vinteren

Foruten å være hard mot oss mennesker, så er også den norske vinteren mildt sagt hard mot bilen! Ofte prater man bare om bilens tekniske kvaliteter, men vinteren setter til og med bilens yttre på harde prøver. På vinteren er det forskjeller i temperaturer og luftfuktighet, og for eksempel veisalt som medfører utfordringer. Vi har derfor skrevet en liten artikkel om hvordan du klargjør bilen for vinteren og hvordan du holden lakken fresh gjennom vinterens påkjenninger.

Hva gjør vinteren med bilen?

Å rengjøre bilen og beskytte lakken spiller en viktig rolle i å holde bilen i orden i harde vinterforhold. Hvis man lar  smuss ligge og bli over vinteren festes fukten i smussen, og det vil med tiden oppstå skader på lakken.

På vinteren er det først og fremst veisaltet som forårsaker korrosjon på bilen – eller på godt norsk, gjør at den ruster det er velkjent at saltvann som får denne uheldige kjemiske reaksjonen til å skje. Derfor bør man beskytte alle bilens overflater så godt som mulig med en slitesterk voks eller en lakkforsegling, ettersom en stor del av smussen og fukten da løsner fra lakken av seg selv takket være den vannavstøtende egenskapen.

Ved voksing eller forsegling av bilen får man også en veldig hard overflate, som blant annet gjør at ripene som snøbørsten lager blir merkbart mindre og færre. Bare å børste bort snø er en annen ting som man bør tenke på. Lakken er følsom for riper, så fjerning av snø bør gjøres forsiktig. Man bør heller la litt av snøen bli igjen enn at man børster den uforsiktig bort og forårsaker riper. Det som er verdt å tenke på er at snø og is ikke sitter fast like godt på en vokset lakk som på en uvokset.

Hvordan håndterer man vinterforholdet?

På våren, mens snøen smelter og man egentlig kan vaske bilen ordentlig igjen, møter man dessverre ofte på lakk i dårlig stand, ettersom snøbørsten har etterlatt spor på både lakken og på rutene.

De nevnte skademulighetene kan unngås, eller i alle fall minkes, med riktig pleie av bilen. Det er viktig å vaske bilen før vinteren starter, og til og med beskytte overflatene med diverse midler. Instruksjonenen for hvordan du grundig rengjør bilen og vokser den finner du i Autodudes bilpleieguide. Den grundige rengjøringen før vintern skiller seg ikke fra den man gjør på våren. Instruksjonene finner du her.

Hvilken voks bør man bruke på vinteren?

På vinteren, mens forholdene for vask og voksing ikke er veldig gunstige, bør man velge en voks som har så lang varighet som mulig. På våren er man kanskje oftere ute etter en wetlook, med maksimal glans og pent utseende, mens på vinteren er lang holdbarhet og høy slitestyrke de egenskapene voksen bør ha. De beste voksene tåler til og med de tøffeste forholdene, og gir beskyttelse frem til våren. Den type hybridvoks er for eksempel Soft99 Fusso Coat og Collinite 476S.

Når?

Rengjør heller bilen grundig og gi overflatene en god beskyttelse litt for tidlig enn for seint! Når det passer best er vanskelig å si med tanke på hvordan været er, og derfor er det eksakte tidspunktet umulig å si. Når dagstemperaturen begynner å ligge på rundt +10 grader er det best å ikke vente altfor lenge.

Bilvask på vinteren

Har du mulighet og tilgang til å vaske bilen innendørs året rundt så har din har bilen din flaks. Da er det bare å fortsette å vaske som vanlig. Det er viktigt å tenke på at bilen bør være tørket før du kjører den ute i minusgrader. Vær også veldig nøye ved dørlister og lås. Disse stedene, både i låsehuset og på gummilister, kan med fordel smøres for å unngå at de fryser til.

Den triste sannheten er at vask på selvvask utendørs, samt hjemmevask av bilen, i de fleste tilfeller er vanskelige eller nesten umulig på grunn av det kalde været. Hvis temperaturen tilfeldig stiger til rundt +10 grader bør man ikke la muligheten gå til spille uten å ta frem vaskeutstyret med det samme! Ligger temperaturen under eller omkring 0 grader blir det ingen bilvask på grunn av at vannet fryser.

På de fleste steder rundt om i landet finnes uttallige bilpleiefirmaer som vasker kunders biler mot betaling. Hvis du ikke kan vaske bilen selv, bruk en av disse firmaene for å gjøre det med maks en måneds mellomrom under vinteren. Budsjettalternativet er å be om en enkel forvask med et pH-nøytralt forvaskmiddel og høytrykksvask.

På vintern kan man også vaske bilen innendør i såkalte gjør-det-selv-haller.  Sjekk i nærheten som det finnes slike haller for å kunne vaske bilen i.

Vask ikke bilen i bensinstasjonens automatvask, selv om det kan være et fristende alternativ når det er minusgrader ute. Skadene som børsten forårsaker er mye større enn fordelene.

SJEKK ALLE BILVOKSENE VI ANBEFALER FOR VINTEREN!

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

  • De beste produktene for bilpleie
  • 30-dager pengene tilbake garanti
  • Sikre betalingsløsninger
  • Rask levering 1-3 dager
  • Rimelig frakt fra 59.-
  • Gratis frakt ved bestilling over 1399 kr
  • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278 MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!