Autodude

Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Vedlikehold av foam lance/skumkanon

 

 Vedlikehold av Foam Lance

Hvis skumkanonen plutselig slutter å virke eller ikke lenger fungerer normalt, kan det vanligvis hende at søppel har kommet inn i dysen eller filteret har blitt tett. Det vanligste problemet som oppstår da er at skummet renner uten trykk eller skikkelig skumming. I tillegg kan et veldig tett filter føre til at nesten ikke noe vann eller vaskemiddel passerer gjennom skumkanonen. I mange tilfeller er det nok å la det tette filteret ligge over natta i vann med vaskemiddel som løser opp og skylle deretter. Dersom det ikke hjelper å rengjøre filteret, kan ny kjøpes her → skumkanonfilter

Hvis skumkanonen derimot ikke fungerer som den skal når den tas ut fra pakken, er det vanligvis dysen som er i feil størrelse. Med en dyse som er for liten, prøver høytrykkspyleren å heve trykket til riktig mengde, men slår det straks av og prøver igjen. Med en dyse som er for stor, dannes ikke skummet ordentlig og renner direkte ned på bakken som en veldig tynn blanding. I denne artikkelen skal vi veilede og viser hvordan skumlansen demonteres, fjerner og rengjør filteret, og fjerner og rengjør / bytter ut dysen.

Fjerne filteret

Veiledning gir råd om hvordan du fjerner filteret og dysen fra Dr.Dirt G1. I Professional-modellen skjer frakoblingen på en litt annerledes måte (punkt 3 gjelder ikke Professional-modellen, ellers er fremgangsmåten veldig lik). Dysen finner man på samme sted på begge modeller. I tillegg gjelder den samme retningslinjen for mange andre skumkanoner på markedet!

1. Fjern metallpinnen/låsepinne

Bruk en hammer og skrutrekker eller en liten slagpinne, og bank lett på låsepinnen som går gjennom plastskallet.

2. Fjern plastdekselet/viftejusteringen

Når låsepinnen er fjernet, så kan plastdekselet trekkes av.

3. Filteret er plassert inne i den sirklede delen

Skru av delen som vist i bildet med skiftenøkkel.

4. Fjern filteret

Filteret kan enkelt fjernes ved å f.eks banke sylinderdelen forsiktig på et bord.

5. La filteret ligge og løse opp eller bytt ut med ny

Legg det tette filteret og andre deler av skumkanonen i King Carthur Total eller lignende oppløsningsmiddel for å løse seg opp i løpet av natta. Skyll deretter delen grundig med varmt vann. Et veldig tett filter må kanskje byttes ut med et nytt, som du finner her: Skumkanonfilter

6. Sett sammen skumkanonen

Sett filteret på plass igjen og sørg for at det er rett og så dypt som mulig. Monter skumkanonen i omvendt rekkefølge, installer plastdekselet og trykk på låsepinnen. Hvis skumkanonen fungerer fortsatt ikke som den skal, ikke nøl med å kontakte vår kundeservice.

Ta ut og bytte dysen

Fjerning av dysen er en veldig enkel prosedyre: Skru ut adapteren/kobling som ligger på baksiden av skumkanonen, deretter vil dysen være synlig. Den får man veldig lett ut med hjelp av en skrutrekker. Etter dette kan dysen for eksempel rengjøres med en jerntråd eller erstattes med en passende størrelse. 
Dysene som er egnet for forskjellige vannforbruk er omtrent: 

 • 1.1 mm - under 6 liter / minutt
 • 1.2 mm - 6-10 liter / minutt
 • 1.4 mm - 10-13 liter / minutt
 • 1.6 mm - 13-16 liter / minutt
 • 1.8 mm - 16-19 liter / minutt

Erstatningsdyser finner du her: Dr Dirt erstatningsdyse.

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 59,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

 • De beste produktene for bilpleie
 • 30-dager pengene tilbake garanti
 • Sikre betalingsløsninger
 • Rask levering 1-3 dager
 • Rimelig frakt fra 59.-
 • Fri frakt på bestillinger over 1198 kr

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Ordfører Utnes vei 19, 1580 rygge

Org. nr: 915 300 278MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!