Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Bruk av leire og smøring på bil

Såkalt claying er en essensiell del av en grundig rens av bilens overflate. Denne leiren fjerner små partiker og ujenvheter på overflatene, som du kan kjenne med fingrene og som de tidligere prosessene ikke har klart å fjerne. På det verste kan overflaten kjennes som sandpapir og det er oftest områdene rundt hjulene du har behov for å bruke leire. Etter å ha brukt leire, kan du gå videre til voksing eller polering av bilen. Det er bra å bruke leire på bilen minst to ganger i året.

Å benytte seg av leire er en mekanisk måte å rengjøre overfalten.
Virkemåten er den samme på alle typer leire. Nemlig en skånsom og effektiv måte å fjerne de siste urenhetene uten å skade lakken. Leiren finnes i ulike hardheter. Den mest skånsomme, "ufarlige" og enkleste å bruke er en myk variant. Vanligvis er det mer enn bra nok å bare bruke en myk leire. I de vanskligste områdene kan det være nødvendig med en hardere type leire for best effekt. En Claybar krever vanligvis sitt eget smøremiddel, slik at den glir lett uten å ripe i lakken. Noen kan brukes med bare rent vann.

Pass på at leiren ikke gnisser mot overflaten, men glir forsiktig på toppen av oljen/smøremiddelet.
Etter behandling med leire er overflatene helt blottet for urenheter i overflaten. Det er stor forskjell mellom behandlet og ubehandlet overflate. Bruk aldri makt ved bruk av leire

SE HER FOR AUTODUDES UTVALG AV LEIRE OG TILBEHØR

Autodudes Clay-guide

Under er en generell guide for bruk av leire. Sjekk alltid bruksanvisning på produktet du har kjøpt.

 1. Vask bilen grundig og fjern metallpartikler og tjære før du begynner (se egne instruksjoner i menyen til venstre).
 2. Områder som har behov for behandling med leire, kan du finne ved å føre fingrene over overflaten. Om bilen aldri har blitt behandlet med leire, kan det være nødvendig å behandle hele bilen.
 3. Størrelsen på leirebiten du skal bruke er ca. på samme størrelse som en mynt. Klem den flat som et ark. Du kan varme den opp i hånden eller i varmt vann.
 4. Start ved å påføre et smøremiddel på et lite område som skal behandles. Det finnes flere smøremidler tilgjengelig for dette formålet, men også vaskemidler og QD (Quick Detailer) som fungerer også godt som smøremiddel. Å bruke rent vann som smøremiddel kan fungere, men det anbefales å bruke riktig smøremiddel.
 5. Skyv leiren forsiktig over overflaten og ikke trykk leiren ned mot lakken. La leiren gjøre jobben. Legg på smøremiddel jevnlig, slik at leiren glir så lett som mulig på overfaten.
 6. Når overflaten til leiren er skitten, så baker du denne inn i leiren og fortsetter med en ren overflate.
 7. Sammenligne behandlet og ubehandlet overflate og kjenn etter om det fortsatt finnes partikler som må bort. Om overflaten er glatt, går over til neste område.

VIKTIG! Dersom leiren faller på bakken/gulvet, kast den umiddelbart! Leire som har havnet på gulvet er alltid skitne og må ikke brukes. Dette kan føre til riper i lakk. Derfor brukes det små stykker leire av gangen og ikke hele stykket på en gang.

Anbefalte produkter

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

 • De beste produktene for bilpleie
 • 30-dager pengene tilbake garanti
 • Sikre betalingsløsninger
 • Rask levering 1-3 dager
 • Rimelig frakt fra 59.-
 • Gratis frakt ved bestilling over 1198 kr
 • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!