Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Fjerning av metallpartikler på bilens lakkoverflate

Fjerning av metallpartikler inngår også i en grundig rengjøring av bilen. Det er lurt å utføre denne prosessen minst et par ganger i året, gjener på våren og høsten.

Vi bruker en metallpartikkelfjerner i prosessen etter forvask/håndvask for å fjerne skarpe metallpartikler og oksiderte partikler fra bilens lakkoverflate, så kalt flyverust. De fleste av disse metallpartiklene kommer fra bilens bremseklosser og bremseskiver - hver gang bremsene brukes, slippes det ut små metallpartikler i luften. Disse metallpartiklene kan kjennes som ujevnheter på lakkoverflaten, og spesielt på felger kan de fremstå som svart oksidasjon.

Metallpartikler samler seg spesielt opp på felgene, siden de stadig utsettes for bremsestøv. Hvis vanlige rengjøringsmidler ikke virker på svarte flekker på felgene, er det mest sannsynlig metallpartikler. Disse metallpartiklene kan ikke fjernes med vanlige rengjøringsmidler.

Metallpartikler kan kun fjernes med metallpartikkelfjerner!

Ved fjerning av metallpartikler brukes det en spesiell metallpartikkelfjerner som, når det sprayes på bilens lakkoverflate, reagerer med partiklene og vanligvis skifter farge etter hvert som det reagerer med metallpartiklene på lakkoverflaten. Effekten av metallpartikkelfjerneren kan forsterkes ved å børste lett på overflaten som behandles, med et skånsomt børste. Til slutt skylles metallpartikkelfjerneren grundig av. Noen ganger er det nødvendig med flere behandlinger.

Fjerning av metallpartikler er et svært viktig og essensielt trinn i den komplette behandlingen av en bil.

Husk også å behandle felgene med metallpartikkelfjerner, spesielt om våren og høsten når du skifter dekk! Det lønner seg å behandle felgene med metallpartikkelfjerner fordi innsiden av felgene, spesielt de fremre, er dekket av kraftig bremsestøv etter sesongen. Den eneste måten å fjrerne bremsestøv fra felgene på er å bruke en metallpartikkelfjerner.

Vi anbefaler disse midlene - bli kjent med Autodude's metallpartikkelfjernere!

Autodudes guide for fjerning av metallpartikler

Nedenfor er en generell forklaring for bruk av produkter som fjerner metallpartikler.
Les alltid bruksanvisning på produktet du har kjøpt.

 1. Vask bilen/felgene grundig før du bruker en metallpartikkelfjerner, helst med et effektivt løsemiddel.
 2. Etter vask, la det meste av vannet renne og tørke, da vann vil svekke effekten av metallpartikkelfjerneren.
 3. Spray metallpartikkelfjerner på overflaten som skal behandles, og la den virke i ca. 5 minutter. Fargen på middelet endrer seg til lilla eller rødt når det reagerer med metallpartiklene.
 4. For å sikre jevn påføring og forbedre rengjøringseffekten, kan du spre middelet lett med en skånsom kjemikaliebestandig børste. For felger anbefales det ofte å forsterke effekten med egnede felgbørster.
 5. Ikke la middelet tørke på overflaten. Må heller ikke brukes i direkte sollys eller på varme overflater.
 6. Skyll til slutt grundig av.
 7. Gjenta prosessen om nødvendig.

Autodudes tips: Spray metallpartikkelfjerner på felgene før du påfører forvaskmiddel med skumkanon! Når metallpartikkelfjerneren har virket lenge nok til at den kan skylles av, kan du påføre forvask med skumkanon på hele bilen (inkludert felgene) og forlenge metallpartikkelfjernerens virketid betraktelig!

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

 • De beste produktene for bilpleie
 • 30-dager pengene tilbake garanti
 • Sikre betalingsløsninger
 • Rask levering 1-3 dager
 • Rimelig frakt fra 59.-
 • Gratis frakt ved bestilling over 1399 kr
 • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278 MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!