Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Fjerning av metallpartikler fra bilens overflate

Fjerning av jernpartikler inngår også i en grundig rengjøring av bilen. Fjerning av jernpartikler er en god idé å utføre minst et par ganger i året, gjerne på våren og høsten. Det er ikke behov for å gjøre dette ved hver vask.
Fjerning av jern gjøres etter forvask og håndvask. Dette fjerner små jernpartikler som sitter fast i lakk, samt de som allerede har begynt å oksidere. Metallpartikler er ofte årsaken til små rustflekker i lakken og kan ikke fjernes med vanlige vaskemidler.

Jernpartikler fjernes med et spesielt middel for nettopp dette formålet. Kjøretøyet blir sprayet og middelet reagerer med jernpartiklene. Du vil ofte se en reaksjon som kalles "bleeding" Det vil forekomme rødaktige renner når stoffet reagerer.

Bruk gjerne en kost på litt grovere flekker. Pass på at kosten er beregnet for løsemidler, slik at denne ikke blir ødelagt. Noen ganger kan det kreves flere behandlinger på de værste flekkene. Skyll grundig og ikke la stoffet tørke.

Fjerning av jernpartikler er svært viktig og et avgjørende stadie for en gjennomført rens av bilen.

Pass på at du også tar felgene! I alle fall i løpet av våren og høsten når du skifter dekk.
Å bruke jern fjerner på felgene er utrolig givende, spesielt fordi innsiden av felgen er særdeles utsatt for bremsestøv. Få en ren felg igjen ved bruk av jern fjerner.

 

=> Autodude sine produkter for fjerning av metallpartikler finner du her

Autodudes guide for å fjerne metallpartikler

Nedenfor er en generell forklaring for bruk av produkter som fjerner metallpartikler.
Sjekk alltid bruksanvisning på produktet du har kjøpt.

 1. Vask av løs skitt på bilen før du starter med en metallpartikkel-fjerner. Helst et effektivt løsemiddel.
 2. Spray produktet på området som skal behandles og la det få reagere i ca 5 minutter. Stoffet vil endre farge til lilla / rød
 3. For å forsikre deg om en jevn spredning og for å få mest utbytte av stoffet, anbefaler vi å forsiktig spre løsningen utover. Gjerne med en løsemiddelsikker pensel.
 4. Ikke la middelet få tørke på overflaten. Må ikke brukes i direkte sollys eller på varme overflater.
 5. Til slutt, rens nøye.
 6. Gjenta prosessen om nødvendig.

Anbefalte produkter

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

 • De beste produktene for bilpleie
 • 30-dager pengene tilbake garanti
 • Sikre betalingsløsninger
 • Rask levering 1-3 dager
 • Rimelig frakt fra 59.-
 • Gratis frakt ved bestilling over 1198 kr
 • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Ordfører Utnes vei 19, 1580 rygge

Org. nr: 915 300 278MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!