Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Kaldavfetting - Fjærning av tjære og vanskelige flekker på bilens overflate

Kaldavfetting fjerner tjære- og limrester. Dette trinnet er også inkludert i en grundig rens av bilens overflate. Bør utføres et par ganger i året, gjerne på våren og høsten. Det er ikke behov for dette trinnet ved hver vask. Om vinteren er det optimalt å bruke kaldavfetting for å løse den gjenstridige trafikkfilmen (salt, veismuss, asfalt osv.).

Fjerning av små flekker som lim, tjære, drivstoff og lignende utføres etter en grundig forvask. Disse urenhetene kan gi skade på lakk ved kontakt med direkte sollys eller varme.
Tjære, lim og lignende, løsner ikke ved bruk av vanlige rengjøringsmidler/bilshampo. Det kreves et middel som er utviklet for akkurat dette.

Kaldavfetting er spesielt utviklet for å reagere med urenheter som er vanskelig å fjerne fra overflaten. Disse er også ofte referert til som "asfaltflekker". Effekten kan økes ved å forsiktig bruke en løsemiddelsikker pensel til å fordele stoffet. Til slutt skylles det grundig av med mye vann.

Fjerning av tjære og lignende er en svært viktig del av prosessen for en komplett og grunding rengjøring. Dette utføres ofte i forbindelse med fjerning av metallpartikler. Vi anbefaler å fjerne metallpartikler før bruk av kaldavfetting.

Pass på at også felgene blir behandlet når du bytter dekk for sesongen! Det er utrolig givende å se hvor rene og pene felgene blir.

Autodude sine kaldavfettingsprodukter finner du her!

Autodude guide for kaldavfetting.

Under finner du en generell guide på hvordan du bruker kaldavfetting.
Sjekk alltid instruksjoner på produktet du skal bruke!

 1. Vask bilen/felgene slik at all løs skitt er av. Bruk gjerne et effektivt løsemiddelbasert middel. Har du planer om å bruke en metallpartikkelfjerner gjør du det før du går videre. Ikke bruk kaldavfetting i direkte sollys eller på varme overflater
 2. Spray løsemiddelet på overflaten som skal behandles og la det virke i ca. 5-10 minutter. Ikke la løsningen tørke på overflaten.
 3. For å sikre jevn fordeling og en forbedret renseeffekt, kan du spre midddelet med en mikrofiber klut eller en egnet pensel. På felgene kan det ofte være behov for flere behandlinger
 4. Skyll den behandlede overflaten grundig med høytrykksspyler eller vannslange.
 5. Gjenta behandling om nødvendig.

Anbefalte produkter

TIPS!
I videoen bruker vi CAR5 Cold Degreaser, en kaldavfetting som er tregtflytende. Produktet får dermed en lengre virketid og tørker ikke like raskt på overflaten. Denne kan vi anbefale på det varmeste! 

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

 • De beste produktene for bilpleie
 • 30-dager pengene tilbake garanti
 • Sikre betalingsløsninger
 • Rask levering 1-3 dager
 • Rimelig frakt fra 59.-
 • Gratis frakt ved bestilling over 1198 kr
 • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!