Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Håndvask (mekanisk)

Å håndvaske bilen er et vasketrinn hvor rengjøringsmiddel påføres med forsiktighet med en vaskehanske. Ved håndvask kan det lett oppstå riper om du er uforsiktig. Det viktigste er å bruke en vaskehanske hvor skitt i overflaten blir "spist" av vaskehansken.

Ved bruk av svamp, vil denne bare flytte run
dt på skitten som igjen skaper riper i overflaten. Et annet viktig trinn er gjort i forkant, nemlig forvasken. Forvasken fjerner nesten all skitt og smuss fra overflaten.

Ved håndvask er det viktig å bruke riktig verktøy. Vaskehansker er de desidert beste til håndvask, da de har en høy absorberingsevne og overlegen mildhet.

Videre vil skitt samles inni hansken og vil dermed ikke bli skjøvet på overflaten. Bruk utstyr av sauehår om det er mulig, hvis det ikke er mulig pga. bruk av for eksempel sterkt løsemiddel, anbefaler vi å bruke mikrofiber.

Når det gjelder bilshampo som brukes i håndvasken, har vi for enkelhetens skyld delt de inn i to kategorier. Nøytral shampo og shampo med voks.

En nøytral bilshampo vil, som navnet tilsier, være nøytral mot lakken og vil heller ikke legge et beskyttende lag av voks eller andre keramiske egenskaper som bevarer og beskytter lakken mot smuss og vann. Nøytrale bilshampoer er derfor best egnet hvis man skal legge på voks eller lakkbeskyttelser etter håndvasken da det gir et bedre grunnlag for voks å feste seg på lakken.

Shampo med voks vil fungere som et ett stegs håndvask/beskyttelse av lakken. Bilen blir ren, men samtidig etterlate en tynn beskyttelseshinne på lakken. Denne hinnens levetid kan også forlenges ved bruk av en hurtigforsegling/quick detailer.

 

 

To bøtter-metoden
("2 bucket method","2BM" )

Når du vasker bilen med kun en bøtte, så skyller du vaskehansken sammen med rengjøringsmiddelet og tilfører vaskehansken skitt, løs sand osv. Etter at du skyller hansken, vil den fortsatt være full av partikler som igjen havner tilbake på bilen.

Dette kan det bli riper av. Benytter man seg av kun en bøtte, er det helt umulig å få en ren vaskehanske. Benytter man seg av to vaskebøtter får man en mye renere vaskehanske. I den første bøtten brukes kun rent vann for å skylle av vaskehansken. Når du har skyllet av vaskehansken, vrir du den opp og senker den ned i den andre bøtten som inneholder rengjøringsmiddelet.

Bruk alltid en rist i bunnen av bøttene for å stoppe sand og skitt for å virvle opp. Dette kalles også en grit guard og er absolutt et "must have".

Autodudes håndvaskguide

 1. Gjennomfør en grundig forvask.

 2. Bland ut rengjøringsmiddelet etter produsentens instruksjoner. Generelt pleier ca. 10 liter utblandet væske å holde til en vanlig personbil. Husk å benytte deg av to bøtter med rist (grit guards) i bunnen.

 3. Start med å vaske de reneste flatene på bilen først, f.eks tak og panser. Avslutt med de flatene som er mest skittent.

 4. Unngå å bruke sirkulære bevegelser når du vasker. Forsøk å ha rette bevegelser med vaskehansken. Når vaskehansken er skitten, rengjør den grundig i den første bøtten (skyllebøtten). Skrubb den gjerne med hendene og nedtil risten for å få ut all skitt. Klem ut vannet og senk den i den andre bøtten med rengjøringsmiddelet

 5. La ikke rengjøringsmiddelet få tørke på overflaten. Om du ikke rekker å vaske hele bilen i en omgang, del heller opp bilen i ulike deler og spyl av innimellom. Spyl av hele bilen en ekstra omgang.

 6. Tørk bilen med et tørt tørkehåndkle. Tørkehåndkle dras forsiktig over bilens overflate.

 

OBS! Les om hvordan du rengjør felger i her!

 

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

 • De beste produktene for bilpleie
 • 30-dager pengene tilbake garanti
 • Sikre betalingsløsninger
 • Rask levering 1-3 dager
 • Rimelig frakt fra 59.-
 • Gratis frakt ved bestilling over 1198 kr
 • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!