Autodude

Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Voks og annen overflatebeskyttelse

Voksing av bil (siste trinn i en komplett behandling) har som mål å sikre resultatet av en grunding rengjøring, slik at du kan nyte det så lenge som mulig. Bilvoks beskytter lakken mot slitasje, UV-stråler og andre ytre påkjenninger. Voksen frastøter seg smuss og gjør bilen mye lettere å holde ren.

I motsetning til det mange tror, er ikke hensikten med voksing å dekke over riper, men for å beskytte lakken. Riper fjernes ved polering. Enkelte overflateriper kan jevnes ut litt før voksing med såkalte pre-wax midler.

En bra vokset bil vil være utrolig lett å vaske med svært lite anstrengelse. Det kan være så enkelt, at alt som trengs er en forvask.
For å få mest mulig ut av voksen, er det viktig at den påføres på en 100 % ren overflate slik at man unngår å "laminere" smuss.

Sjekk Autodudes voksutvalg

Autodudes guide for voksing (for hånd)

Under er en generell guide for bruk av voks. Sjekk alltid bruksanvisning på produktet du har kjøpt.

 1. Vask og tørk bilen grundig før voksing. En ren overflate bidrar til å forbedre festet og varigheten til voksen og samtidig forhindre nye riper i sammenheng med voksing.
 2. Påfør voks på en ren overflate og spre over et mindre område av gangen. Med noen vokstyper kan du vokse hele bilen før du buffer av. Er du usikker, kan det være lurt å ta et lite område av gangen. Påfør voks i et tynt lag og tørk umiddelbart av med en ren mikrofiberklut.
 3. Del inn bilen i flere deler, f.eks. dører, bagasjeluke, tak. Tak og panser deles ofte inn i to eller flere deler. Dem mest brukte og sikre metoden er at man vokser og tørker av en del av gangen slik at man avslutter påbegynt overflate før man går videre.
 4. Akkurat som i de andre trinnene bør man bruke langsgående / rette bevegelser. I dette trinnet skal bilen være helt ren, men i verste fall om noe smuss skal være igjen på overflaten, øker risikoen for nye riper om man bruker roterende bevegelser.
 5. Bruk og påfør voksen i henhold til produsentens bruksanvisning. Som regel skal en hard voks virke i 5 minutter før den skal tørkes av og 5-10 minutter på en myk voks.
 6. Tørk av del etter del med en ren mikrofiberklut. La aldri voksen få tørke på overflaten! Noen ekstra fete naturlige vokser kan være synlige selv etter man har tørket av. I slike tilfeller kan du vente en times tid for så å tørke av igjen med en ny ren klut.
 7. OBS! Ikke legg på for mye voks. For best resultat skal det påføres så tynt som mulig (less is more). Ikke påfør voks i direkte sollys. Ofte kan man om ønskelig legge på ett nytt lag voks etter 24 timer.
 8. Les og følg alltid produsentens instruksjoner som finnes på produktet.

Autodude tips for voksing (med poleringsmaskin)

 1. Vask og tørk bilen nøye før voksing. En ren overflate bidrar til at voksen fester seg og varer lenger. En ren overflate forhindrer eventuelle nye riper som kan forekomme ved påføring av voksen.
 2. Velg en myk og skånsom poleringspute. Påfør et jevnt lag med voks på puten.
 3. Legg poleringsputen forsiktig mot overflaten og start poleringsmaskinen.
 4. Del inn bilens overflate i flere deler, f.eks. dør, bagasjeluke og tak. Tak og panser deles ofte inn i 2 eller flere deler. Tilfør mer voks om nødvendig.
 5. Slå av maskinen og la den stoppe helt før du løfter den opp fra bilens overflate.
 6. Bruk og påfør voksen i henhold til produsentens bruksanvisning. Som regel skal en hard voks virke i 5 minutter før den skal tørkes av og 5-10 minutter på en myk voks.
 7. OBS! Ikke legg på for mye voks. For best resultat skal det påføres så tynt som mulig (less is more). Ikke påfør voks i direkte sollys. Ofte kan man om ønskelig legge på ett nytt lag voks etter 24 timer.
 8. Les og følg alltid produsentens instruksjoner som finnes på produktet.

Anbefalte produkter

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 59,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

 • De beste produktene for bilpleie
 • 30-dager pengene tilbake garanti
 • Sikre betalingsløsninger
 • Rask levering 1-3 dager
 • Rimelig frakt fra 59.-
 • Fri frakt på bestillinger over 1198 kr

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Ordfører Utnes vei 19, 1580 rygge

Org. nr: 915 300 278MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!