Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Tekstiler - Rengjøring og beskyttelse

Tekstiler - Rengjøring og beskyttelse

Stofftrekk - hvordan rengjøre?

Stofftrekk er absolutt det mest brukte polstringsmaterialet i moderne biler. I de fleste biler er taktrekket også laget av tekstiler, og i mange tilfeller er det også tekstiler i både seter og dørtrekk. Som alle andre overflater i bilen, blir også tekstiler skitne ved bruk. Siden tekstiler absorberer blant smuss, støv, sand, væsker, fargestoffer vil rengjøring av tekstiloverflater være litt annerledes, enn for eksempel lakkoverflater.

Tekstiler kan både vaskes med såkalt dyprengjøring (med en tepperenser eller våtstøvsuger), eller lett vask kun med mikrofiberklut og børster. Denne artikkelen forklarer hvordan du rengjør tekstiler ved hjelp av begge metodene. Etter rengjøring skal overflaten også beskyttes med et belegg for tekstiler, slik at smuss og væsker ikke lenger absorberes i stoffet, og forenkler dermed vedlikeholdrengjøringen.

Vi anbefaler at stofftrekk bør rengjøres og beskyttes 2-4 ganger i året

1. Vask

For tekstildelene som skal vaskes er det viktig å bruke rengjøringmidler som ikke skader overflaten, men effektivt fjerner smuss absorbert av overflaten. Det er flere vaskemidler laget for tekstilflater: For eksempel er King Carthur Total et funksjonelt løsningsmiddel/universalrenser som fungerer med vanlig 1:100 - 5:100 blandingsforhold. For olje og andre veldig vanskelige flekker kan blandingsforholdet være opptil 30:100 (MEN VÆR FORSIKTIG!).

Før du begynner å vaske bør det støvsuges innvendig for å fjerne sand og andre løse materialer. Hvis du bruker en tepperenser, er det viktig at du bruker rent vann i beholderen. Det samme gjelder hvis du bruker en våtstøvsuger, der vann sprutes på overflaten fra en separat flaske. Ved vask av stoffseter i bilen er det lurt å vippe ryggstøtten bakover, slik at sprekken mellom setet og ryggstøtten også kan rengjøres. For eksempel er det anbefalt å vaske setet og ryggstøtten hver for seg for å holde arbeidsområdet så lite som mulig.

Grundig rengjøringsveiledning:

I utgangspunktet sprayes rengjøringsmiddelet direkte på overflaten slik at den kan virke en kort stund. Etter dette kan effekten forbedres ytterligere ved å børste på overflaten slik at smuss løsnes ordentlig. Neste steg er å suge vaskemiddelet og smusset opp forsiktig med en tepperenser eller våtstøvsuger. Når det er gjort er det viktig at sprayer rent vann på det behandlede området for å fjerne rester etter rengjøringsmiddelet.

Den samme prosedyren kan gjentas for ekstra skitne områder. Vinduene bør være åpne for at fuktigheten enklere skal trenge ut. Det kan være lurt å sette bilen i solen for å tørke, hvis det er mulig, da det vil resultere i raskere tørking.

Vedlikeholdsvaskeguide:

Hvis det ikke er mulig eller behov for en grundig vask, kan overflaten også rengjøres med en lettere metode. I dette tilfellet brukes det samme rengjøringsmiddelet som er nevnt ovenfor.

Etter støvsuging sprayes rengjøringsmiddelet på stoffoverflaten, men det må ikke ligge så lenge at det absorberes ned i stoffet. Børst overflaten grundig umiddelbart etter at middelet har blitt sprayet på (med mikrofiberklut) for å fjerne smuss. Til slutt tørkes overflaten forsiktig med en mikrofiberklut fuktet med vann for å fjerne vaskemiddelrester fra overflaten. La deretter interiøret tørke.

2. Beskyttelse

Når overflaten er ren og tørr, bør den beskyttes. I vårt sortiment finner du en rekke beskyttende midler laget for tekstiler som danner en vannavvisende usynlig hinne på overflaten. På den måten vil ikke kan vann, juice eller annen væske som renner på stofftrekket absorberes, og det kan dermed lett tørkes av med papir. Beskyttelsen vil også redusere misfargingen av blant annet jeans betydelig. Beskyttende midler finner du her: Behandling av tekstil. Veiledning om bruk av tekstilbeskyttelse kan du se nærmere på de forskjellige produktsidene.

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

  • De beste produktene for bilpleie
  • 30-dager pengene tilbake garanti
  • Sikre betalingsløsninger
  • Rask levering 1-3 dager
  • Rimelig frakt fra 59.-
  • Gratis frakt ved bestilling over 1399 kr
  • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278 MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!