Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Kom i gang med skumvask - Superenkel og effektiv vedlikeholdsvask

Vedlikeholdsvask med skum er uten tvil den mest effektive rengjøringen som finnes. På bare 5-10 minutter kan man få et imponerende resultat  og det er enkelt å komme i gang. For å få mest ut av en Foam lance (skumkanon) / skumvask, anbefaler vi at man forbehandler bilen gjennom noen enkle trinn. Skumvask er effektivt selv på en ubehandlet bil, men vedlikeholdsvasken vil bli mye enklere og raskere. Du vil ikke angre et sekund! Husk at bilen er en dyr investering og den vil holde seg bedre i verdi når den er godt vedlikeholdt.

Forbehandling
Ideen er ganske enkel. Først tar man en grundig rengjøring av bilen, man fjerner all smuss som sitter på bilen. Når lakken er helt ren, så påfører man et lag voks eller annen beskyttelse. Voksen gir ikke bare glans, men den har beskyttende egenskaper. Voks gir en avvisende overflate for både vann og smuss, som hindrer urenheter fra å sette seg fast i lakken. Når bilen blir skitten, sprayer man på et lag med vokssikkert skum. La det virke i noen minutter og skyller av skummet sammen med smussen - Ferdig, bilen er ren!

Skumvasken erstatter ikke håndvasken helt, selv om den gjør at man ikke har behov for håndvask like ofte. Skumvasker man litt oftere, så rekker ikke bilen å bli skitten nok og smussen løsner enkelt fra den overflaten som er behandlet. Vi anbefaler å bruke skumvask som primær vedlikeholdsvask. Merker du at bilen ikke blir helt så ren som du ønsker etter en skumvask, så kan du ta en håndvask "litt nå og da" for å få bort den vanskeligste smussen.

Kom i gang med skumvask ved å følge trinnene nedenfor. Det er enkelt og noe alle klarer å gjøre!

 1. Grundig rengjøring av bilen
  a. Forvask
  b. Håndvask
  c. Fjerne tjære og asfaltflekker
  d. Fjerne flyverust og bremsestøv
 2. Påføre voks
 3. Vedlikeholdsvask med skum

1. Grundig rengjøring av bilen

a. Forvask

Det absolutt viktigste trinnet når du skal rengjøre bilen din. Her gjelder det å få bort all løs smuss før man starter med hva vi kaller, mekanisk håndvask av bilen. Dette for å unngå nye riper.

Vi anbefaler å bruke skumvask, som er den mest effektive og skånsomme måten å forvaske bilen på. Spray på et lag skum, la middelet virke en stund. Skyll av nøye med rikelig med vann. Glem ikke hjulbuene. (les mer om forvask her)

Noe å tenke på: La skummet henge på så lenge som mulig uten at det tørker på overflaten. Rør ikke skummet med hånden eller en rengjøringsbørste, da risikerer du å lage riper i lakken.

Produkter vi anbefaler for dette trinnet (du trenger ikke alle):

b. Håndvask

Håndvask av bilen er steget der man med hjelp av et rengjøringsmiddel (bilshampo) mekaniskt fjerner den løse smussen fra overflaten. Håndvasken er akkurat som forvasken, viktig å gjennomføre på riktig måte, for å unngå å lage nye riper. Benytt deg av en bra bilshampo som skummer bra. En bilshampo som skummer bra får vaskehansken til å gli lettere på overflaten. I dette trinnet skal du også rengjøre felgene. Rengjør felgene til sist og bruk helst en separat vaskehanske til dette. Avslutt med å skylle av med rikelig med vann og tørk bilen med et tørkehåndkle. (les mer om håndvask her)

Noe å tenke på: Vi anbefaler ikke å bruke skumsvamp. De gir uønskede vaskeriper. Bruk i stedet en skånsom vaskehanske. De "spiser" opp smussen i stedet for å skrape det mot overflaten. La aldri shampoén tørke på bilen. Vi anbefaler å bruke to vaskebøtter med smussavskiller "grit-guard". En vaskebøtte for å skylle hansken og en med shampo.

Produkter vi anbefaler i dette trinnet (du trenger ikke alle):

c. Fjerning av tjære og asfalt

Små flekker av tjære, harpiks, lim, drivstoff etc. løsner ikke fra bilen med vanlige rengjøringsmidler eller shampo. Dette krever riktig middel for å fjerne. Produktene er spesielt utviklet for å reagere med forurensninger som ellers er vanskelige å løsne. Spray direkte på lakk, plastskjermer og felger. La virke i 5-10 minutter. Man kan øke effekten ved hjelp fra en børste. Skyll av nøye med vann. Avslutt med å tørke bilen med et tørkehåndkle. (les mer om fjerning av tjære og asfalt her)

Noe å tenke på: Spray ikke på gummilister. Spray nedenfra og opp til rett under der vinduene starter. Høyere enn dette setter det seg sjelden tjære. Middelet skal brukes på en tørr overflate

Produkter vi anbefaler i dette trinnet (du trenger ikke alle):

d. Fjerning av flyverust og bremsestøv

Flyverust er små jernpartikler som fester seg i lakken og oksiderer. Det meste av flyverusten kommer fra bilens bremseskiver. Derfor setter det seg ekstra mye flyverust rundt hjulene og spesielt på framhjulene der bremsekraften er størst. Flyverust går ikke å fjerne med bilshampo eller "tjærefjerner". Dette krever et spesielt middel som løsner opp partiklene. Spray middelet rundt på bilen nedenfra og opp til under vinduene. Spray skikkelige på felgene og på lakken i området rundt hjulene. Der sitter det meste av flyverusten. Middelet reagerer med jernpartiklene som skifter farge på grunn av en kjemisk reaksjon. Denne reaksjonen får det til å se ut som om det blør. Bruk forsiktig en børste på de vanskeligste flekkene. Dette hjelper middelet med å reagere enda bedre. Skyll til slutt bort middelet nøye med mye vann. Gjenta behandlingen på de værste områdene om nødvendig. (les mer om flyverust her)

Noe å tenke på: Middelet skal sprayes på en tørr overflate. Ikke la middelet få tørke på overflaten.

Produkter vi anbefaler i dette trinnet (du trenger ikke alle):

 

Tilleggstrinn (ved behov)

Om overflaten fortsatt har urenheter som er vanskelig å få bort, kan du benytte en claybar. Dette er leire som skal gli forsiktig over lakken, uten noen form for press. Det er viktig å benytte et godt glidemiddel. Leiren vil dra ut partiklene som sitter igjen og det behandlede området vil kjennes glatt. Merk at behandling med leire kan gi riper i overflaten og en polering kan bli nødvendig. (les mer om bruk av clay her)

Produkter vi anbefaler i dette trinnet (du trenger ikke alle):

 

2. Påføring av voks

Voksens største oppgave er å beskytte overflaten mot slitasje, UV-stråler, smuss og andre ytre påkjenninger. Voksen støter bort smuss og vann, som igjen gjør bilen mye enklere å holde ren. Voksen gir også en glansfull overflate. Det er viktig at bilen er helt ren før man påfører voksen på bilen. Bilen skal også være helt tørr. Vi anbefaler at du behandler bilen med en IPA før du begynner med påføring av voks. Påfør voks på en liten flate av gangen for å forhindre at voksen tørker og setter seg fast. Del inn bilens flater i flere ulike deler, f.eks dør, bagasjeluke, tak, osv. Voks en del om gangen, la virke i noen minutter. Buff av den overflødige voksen med en ren mikrofiberklut. En bra voks kan holde i ca 6-12 måneder. (les mer om voksing her)

Noe å tenke på: La aldri voksen få tørke på overflaten. Stå aldri i direkte sollys. Følg alltid produsentens anbefalinger. Dette står ofte direkte på boksen. Vent gjerne 24 timer før du vasker bilen.

Produkter vi anbefaler i dette trinnet (du trenger ikke alle):

3. Vedlikeholdsvask med skum

Etter voksing så er bilen klar for vedlikeholdsvask med skum. Når du har et beskyttende vokslag på bilen, blir vedlikeholdsvasken til en lek. Spray på skummet, la det virke og skyll av med mye vann. Gjenta neste gang bilen er skitten. Har ikke bilen fått en vedlikeholdsvask på lenge, eller om den er skikkelig skitten, kan man håndvaske "litt nå og da". Best effekt og resultat får man om man skumvasker med en foam lance (skumkanon) og høytrykkspyler. Har man ikke tilgang til høytrykkspyler, så finnes det pumpeflasker man kan benytte.

Noe å tenke på: Velg et forvaskmiddel som er vokssikkert. Da sitter voksen på mye lenger. Vi anbefaler King Carthur Control Snow Foam.

Produkter vi anbefaler i dette trinnet (du trenger ikke alle):

 

Hva med miljøet og sikkerheten?

 • Vi anbefaler bruk av verneutstyr når du håndterer kjemikalier. Bruk vermehansker, vernebriller og gjerne maske.
 • Følg sikkerhetsanvisningene på produktene du benytter.
 • La aldri barn eller dyr komme i nærheten av beholdere eller væske. Produkter skal oppbevares trygt og utilgjengelig.
 • Produktene vi anbefaler er biologisk nedbrytbare. Det er anbefalt å vaske bilen på grus eller gressmatte. På denne måten vil midlene bli vasket ut og brutt ned av naturen før det eventuelt når grunnvannet.
 • Har du tilgang på vaskehall med oljeutskiller eller andre rensemetoder er det å anbefale.
 • Vask hjemme i gården hvor vannet går ut i brønn er ikke å anbefale. Har du mulighet, så vask et sted vannet kan filtreres naturlig i bakken eller via en oljeutskiller.

 

 

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

 • De beste produktene for bilpleie
 • 30-dager pengene tilbake garanti
 • Sikre betalingsløsninger
 • Rask levering 1-3 dager
 • Rimelig frakt fra 59.-
 • Gratis frakt ved bestilling over 1399 kr
 • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278 MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!