Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Utstyr og verktøy

 

Med riktig utstyr, tilbehør og verktøy blir det enkelt og behagelig å vaske bilen!

Bilpleieprodukter produseres over hele verden og tilbudet av varemerker er uendelig. Hver del av bilvasken krever sine egne midler for akkurat den type skitt. 
Autodude streber alltid etter å gi en god veiledning til hva som er et passende alternativ for deg.

Autodude sitt produktspekter er håndplukket for å kunne tilby markedets beste produkter innen bilpleie. Vi overvåker trender i bransjen og tester nye produkter slik at vi kan tilby våre kunder det beste!

Høytrykksspyler

 • En høytrykkspyler er et viktig verktøy i flere deler av bilvasken. Den leverer en kraftig stråle med vann under høyt trykk. Høytrykkspyler er et uslåelig verktøy til forvask og skylling.
 • Også ved bruk av skumkanon (Foam Lance) er en høytrykkspyler nesten et must. Det går ann å bruke en skumkanon uten høytykkspyler, men skummet som produseres er ikke like tykt. Selv om mengden rengjøringsmiddel kan være den samme, så vil en høytrykkspyler produsere en større mengde og et mer effektivt skum.

Foam Lance / Skumkanon

 • En Foam Lance benyttes i forbindelse med forvask. Munnstykket blander rengjøringsmiddelet med vann i riktig mengde og skaper et effektivt skum, nesten som barberskum. Fordelen med en skumbasert forvask er at middelet ikke renner av eller tørker like raskt på overflaten. Det ligger på og virker lengre, som igjen gjør at skitten løses opp og løsner fra overflaten.
 • En skumkanon brukes fordelaktig sammen med en høytrykkspyler, men det går også å bruke en vanlig hageslange. Det finnes også produkter som skaper skum uten ekstern vanntilførsel. Det beste å bruke er helt klart en høytrykkspyler.

Bøtter og rister

 • En bøtte er et viktig redskap ved håndvask av bilen. Når man bruker en bøtte anbefaler vi at det brukes en rist. Dette kalles også for "Grit Guard" eller "Scratch Shield" Ristens oppgave er å holde skitten i bunnen av bøtten og unngå at dette virvler opp.
 • Vi anbefaler sterkt at man benytter seg av to bøtter med rister. I den ene bøtten har du i rengjøringsmiddel. I denne bøtten senker man ned vaskehansken når man er klar til å vaske. Når vaskehansken blir skitten, skylles denne i en annen bøtte med rent vann. Vaskehansken rengjøres i denne bøtten og takket være risten, vil all skitt bli værende i bunnen. Etter å ha skyllet vaskehansken har man en ren hanske som kan senkes ned i bøtten med rengjøringsmiddel. Du kan nå fortsette med håndvasken, uten å risikere nye riper. Denne metoden kalles for 2BM = Two Bucket Method)
 • Dessuten anbefaler vi at det benyttes en egen bøtte til vask av felger, ettersom disse er nesten alltid mest skitne.

Vaskehansker

 • I sammmenligning med den tradisjonelle svampen, er en vaskehanske mye mer skånsom mot lakken. En svamp skaper nye riper på bilen din. Vi anbefaler istedet at du benytter en vaskehanske som fanger opp skitten og ikke lar den ligge på utsiden som et slipemiddel.
 • Vaskehansker lages i mikrofiber og naturlig ull (oftest fåreull)
 • Mikrofiber kan stå imot løsningsbaserte rengjøringsmidler, men ull blir ødelagt. Ved bruk av ull, unngå løsemidler.
 • Til sammenligning med tradisjonelle svamper, kan vaskehanskene absorbere en betydelig større mengde vann og rengjøringsmiddel. Dette vil igjen tillate en mer effektiv vask på større overflater.

Børster og pensler

 • En børste eller en pensel kan brukes for å øke effekten av middelet man har benyttet. Det forsikrer også at alle deler og områder dekkes av rengjøringsmiddelet.
 • Det finnes mange bruksområder for børster og pensler. Vi anbefaler at du alltid bruker samme børste til samme bruksområde ved hver vask. For eksempel børsten du bruker for rengjøring av interiøret, bør du ikke bruke på bilens utvendige overflater. Mer at ved bruk av løsemidler må det brukes en børste beregnet for dette.

Poleringsmaskin

 • Når man polerer med maskin, så sliper / skjærer du vekk det øverste laget av lakken. Dette fjerner mindre riper og tilbakestiller lakkens orginale farge og glans.
 • Poleringsmaskiner kan deles inn i to kategorier, roterende og oscillerende.
 • Den roterende poleringsmaskinen roterer rundt sin egen akse og er raskere og mer effektiv. Men med større risiko for varmeutvikling som kan "brenne" og skade lakken om man ikke vet hvordan den skal håndteres. En oscillerende maskin er mer langsom og vi anbefaler denne om du er nybegynner, da den er tryggere å bruke.
 • Det finnes også to versjoner av oscillerende maskiner, tvangsroterende og friroterende. (ikke den oscillerende bevegelsen, men rotasjonen av festeplaten) Forskjellen mellom disse er at den tvangsroterende roterer sammen med den oscillerende bevegelsen, selv om du legger trykk på maskinen. På den friroterende versjonen vil puten slutte å rotere (den oscillerende bevegelsen fortsetter) når du legger tilstrekkelig trykk på maskinen.

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

 • De beste produktene for bilpleie
 • 30-dager pengene tilbake garanti
 • Sikre betalingsløsninger
 • Rask levering 1-3 dager
 • Rimelig frakt fra 59.-
 • Gratis frakt ved bestilling over 1399 kr
 • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278 MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!