Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Maskinvask av bilen - er det så lurt?

 

Vi hos Autodude får flere ganger i uken spørsmål om hva vi mener om maskinvask som finnes på f.eks. bensinstasjoner. Vi bestemte oss for å skrive en kort artikkel om vårt syn på saken:

Innledningsvis - Vi anbefaler aldri noen å vaske bilen i en automatisk vaskemaskin (om man ikke kjører børstefri vask) – uansett hvor lett og komfortabelt det er. Dette fordi både vaskeresultatet og tilstanden på lakken blir lidene. Den største andelen av bilens vaskeriper kommer nettopp fra maskinvask.

Mange eiere av maskinvasker hevder at deres vaskebørster er skånsomme og at det ikke stemmer at disse forårsaker vaskeriper. Men problemet er i første omgang ikke børstene i seg selv, det er ikke de som forårsaker de største ripene, men smussen. Ved maskinvask med børste, ligger det alltid små smusspartikler mellom børsten og lakken. Smussen gnis mot lakken og forårsaker riper under vasken.

Selv om du har kontroll på hva slags smuss som sitter på akkurat din bil, så kan du aldri vite hvilken type smuss bilen før deg hadde og hva den "utsatte" børstene for. Alle vaskeredskap blir skitne etter bruk og må rengjøres. Bruker du ditt eget vaskeutstyr og produkter så har du selvsagt mye bedre kontroll. I teorien skulle en helt ren bil som vaskes i en helt ubrukt vaskemaskin ha mindre risiko for skader, men i virkeligheten er ikke situasjonen slik.

Et maskinvaskprogram er ofte oppdelt i flere steg. F.eks. forvask, hovedvask, voksing og tørking, noe som høres bra og skånsomt ut. Men, et annet problem med maskinvask er at den ikke er utstyrt med øyne. En maskinvask kan derfor ikke avgjøre om forvasken er skikkelig utført, det vil si at om det ligger løs smuss igjen på overflaten før den mekaniske hovedvasken, så gnis løs smuss og grus på den lakkerte overflaten slik at det dannes vaskeriper. Maskinen tar heller ikke hensyn til ekstra utsatte deler, f.eks. reparerte skader, områder som er vanskelige å komme til, antenner, behandlinger etc. Der det kan være bra å være ekstra forsiktig eller nøye.

På bensinstasjonen finner man også ofte andre måter å vaske bilen. Børstefri maskinvask er en skånsom vaskemetode – men vaskeresultatet er noe annet. Av vår erfaring er børstefri vask i mange tilfeller utilstrekkelig. I tillegg så er de midlene som benyttes på denne typen vask langt i fra vokssikre, så du kan si farvel til ditt nye vokslag så snart du kjører inn gjennom porten til bilvasken.

Oppsummering:
Om du er klar for å akseptere faktumet at resultatet av en maskinvask er hva det er – det vil si ikke bra for lakken – og at maskinvoksens holdbarhet ikke er noe å skryte av, så kan du uten bekymring fortsette å vaske bilen i maskin.

OBS! Ved feil håndvask kan man selvsagt forårsake minst like alvorlige riper som de som oppstår ved maskinvask, men forskjellen er at du i det minste kan påvirke sluttresultatet selv. Som en regel kan man si: Rør ikke bilen med skittent vaskeutstyr!

Med riktige metoder, produkter og verktøy er håndvask av bilen enkel, problemfri og raskt – dessuten mye billigere enn maskinvask! => Les Autodudes artikkel om håndvask her!

Har du allerede fått masse vaskeriper, så går det enkelt å fjerne dem med polering. Les vår poleringsguide her!

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

  • De beste produktene for bilpleie
  • 30-dager pengene tilbake garanti
  • Sikre betalingsløsninger
  • Rask levering 1-3 dager
  • Rimelig frakt fra 59.-
  • Gratis frakt ved bestilling over 1399 kr
  • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278 MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!