Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Er det lov å vaske bilen hjemme?

Vasking av bilen hjemme er tillatt og i denne artikkelen finner du kanskje noen svar du leter etter! 

Bilvask hjemme vekker av og til debatten om miljøpåvirkningen av vaskemidler og andre kjemikalier som blir sluppet ut i naturen. Temaet har også blitt diskutert blant våre kunder, derfor tenkte vi å avklare noen av disse miljøspørsmålene knyttet til bilvask hjemme!

I Norge blir det gjennomført flere millioner bilvask hvert år, noe som betyr at mye smuss, vaskemiddel og andre stoffer blir sluppet ut i naturen. Mange kommuner i Norge blant annet Trondheim og Bergen har allerede begynt å anbefale å besøke godkjente vaskehaller, i stedet for å vaske hjemme. 

Når man vasker bilen hjemme, så er det ikke nødvendigvis rengjøringsmiddelet som er den store faren for miljøet, men all møkket som sitter på bilen. Olje, drivstoff, asfalt, salt osv risikerer å renne ut og til slutt havne i innsjøer, bekker eller havet. Derfor er det viktig å filtrere det skitne vaskevannet. Dette kan gjøres primært ved hjelp av en vaskehall utstyrt med oljeseparatorer og annet utstyr som renser vannet. For det andre er det bedre å stå på gresset eller et område med grus der vaskevannet vil bli absorbert og filtrert av jorden før det når grunnvannet! Skitt og andre stoffer i vaskevannet setter seg fast i det øvre jordlaget og kan ofte bindes eller brytes ned. 

Bilens avgasser, olje og andre forurensninger påvirker miljøet negativt mye mer enn bilvask hjemme. Det beste hadde vært om vi hadde biler som ikke påvirker miljøet i det hele tatt, men sånn er det dessverre ikke. 


Vi har mange vaskehaller/selvvask i Norge som er oftest best å bruke, men dersom man bor veldig langt unna, så er det kanskje ikke det beste alternativet. Det lønner seg ikke verken økonomisk eller miljømessig å reise lengre for å bruke en vaskehall, derfor anbefaler vi å heller vaske bilen hjemme, enten på gressplenen eller et annet område der vannet ikke renner ned i vannkilder som brønner, drikkevannsbrønner eller innsjøer. Vil du vite hvor den nærmeste selvvask/vaskehallene ligger? Klikk HER.

Hvis du eier en bil, må du passe på å vaske den regelmessig. Hvis du ikke vedlikeholder bilen din på riktig måte, så kan det hende at det er verre for miljøet enn å vaske den på gressplenen! Bilpleie er mer enn et skinnende rent eksteriør, det forlenger også levetiden til bilen din. Rene biler lever lenger, noe som er bedre for miljøet!

Det er forbudt å forurense med vilje, derfor synes vi at man skal gjøre så godt man kan for å ta vare på miljøet!

 • Hvis du eier en bil, må du passe på og vaske den.

 • Hvis du har mulighet til å vaske i en godkjent vaskehall med filtreringsutstyr, så burde du gjøre det i utgangspunkt.
 • Hvis du bor langt unna vaskehall og derfor må vaske bilen hjemme, bruk gressplenen eller et annet område så langt unna vannkilder, brønner, drikkevannsbrønner osv. 

 • Bruk miljøvennlige bilvaskemidler (f.eks King Carthur Control Snow Foam). Fordelen med miljøvennlige bilshampoer er at deres overflateaktive stoffer brytes ned lettere og raskere. 

 • Det er ikke forbudt å vaske bilen hjemme!:) 


Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

 • De beste produktene for bilpleie
 • 30-dager pengene tilbake garanti
 • Sikre betalingsløsninger
 • Rask levering 1-3 dager
 • Rimelig frakt fra 59.-
 • Gratis frakt ved bestilling over 1399 kr
 • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278 MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!