Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Poleringsmaskiner

★ OBS! På mobilsiden åpner du bilpleieguiden i menyen oppe til venstre ved siden av logoen ≡

Poleringsmaskin - Hva er det?

Med en poleringsmaskin kan man fjerne riper fra lakken. En ripe er et uthult spor som mangler lakk. Med polering sliper man bort et veldig tynt lag av lakken rundt ripen på lakken. Ripen, det vil si det uthulte sporet, jevner seg på samme nivå som resten av lakken. Når man er ferdig vil ripen være fjernet og lakken gjenopplivet.

Poleringsmaskiner finnes i forskjellige fysiske størrelser, priser og  utforming. Mange nybegynnere kan synes det å polere kan virke vanskelig, men det er det egentlig ikke. De mindre maskinene er designet for smådetaljer og de litt større maskinene designet for større overflater. De aller billigeste maskinene er billige av en grunn. Det er stor forskjell på byggekvalitet, vibrasjoner og holdbarhet som påvirker både sluttresultatet på lakken, men også på deg som bruker den. Det finnes massvis av forskjellig tilbehør til poleringsmaskiner som er laget for polering på forskjellige materiale, underlag og riper.

En poleringsmaskin er noe man investerer i og er ment for bruk i flere timer. Derfor anbefaler vi at du velger en maskin av god kvalitet. Både bilen din og kroppen din kommer å være takknemlige. En billig poleringsmaskin av dårligere kvalitet, er ikke like effektiv,  har ikke samme levetid og lager mye mer vibrasjon. For mye vibrasjoner fra poleringsmaskinen er ikke godt for kroppen og er noe du kommer kjenne etter noen timers bruk. På Autodude selger vi bar pålitelige poleringsmaskiner av høy kvalitet!

Enkelt forklart så kan man dele inn poleringsmaskiner i to forskjellige typer, roterende og oscillerende. Det som skiller dem er hvordan poleringsputen rører på seg når man polerer. En roterende maskin roterer bare sentrert rundt sin egen akse. En oscillerende maskin roterer i en ujevnt sirkulerende bevegelse, der poleringshodet beveger seg fra side til side samtidig som den roterer. Lite som jordens bane rundt solen.

Det finnes også to forskjellige typer av oscillerende poleringsmaskiner, tvangsroterende og friroterende. (Vi snakker da om rotasjonen til selve festeplaten. Ikke den oscillerende bevegelsen). Forskjellen mellom disse er at den tvangsroterende er drevet av et tannhjult, som betyr at den roterer sammen med den oscillerende bevegelesen i et jevnt forutbestemt spor som ikke går an å påvirke. Selv om du legger høyt trykk på maskinen ned mot lakken, så rører den seg i samme bevegelsesmønster.

I den friroterende oscillerende poleringmaskinen stopper poleringsputen å rotere hvis man legger tilstrekkelig med trykk på maskinen ned mot lakken (den oscillerande bevegelsen fortsetter). Det enkleste og sikreste valget for en nybegynner er en fritt roterende oscillrende poleringsmaskin, ettersom det er vanskelig å gjøre noen skade på lakken ved uhell.

Roterende maskiner

En roterende maskin er spesielt populær for litt tyngre jobber, særlig når man har litt dypere riper i overflaten. På grunn av dens effektivitet er de litt vanskeligere å håndtere korrekt og krever en del trening. Når du velger en roterende maskin, skal du kikke på den laveste hastigheten. Denne bør ligge på rundt 600-700 omdreininger pr minutt for å få en perfekt finish. Det er også bra å velge en med regulering av omdreiningene slik at den holder konstant omdreining, selv med trykk.

Oscillerende maskiner

De største forskjellene på de ulike oscillerende maskinene er "kastet" på den oscillerende bevegelsen. De fleste maskiner har et kast på mellom 6-21mm. Generelt sett kan man si, jo større kast, desto raskere resultat. 
Oscillerende maskiner er ikke like effektive som de roterende, men de er lettere og få et bra resultat med. Spesielt for nybegynneren og mørke overflater. Når du bruker en oscillerende maskin, skal du alltid starte og stoppe maskinen på overflaten som skal behandles.

Hologram, poleringsroser og brent lakk - Hva er det?

Hologram, også kalt poleringsroser, er "kjørespor" i lakken. Det er ujevnheter i lakken der det har oppstått nye mikroriper ved polering. Får man hologram så har man jukset, man har ikke latt poleringen få den tiden den skal ha. Man har garantert brukt en roterende poleringsmaskin. Samtidig som den roterende maskinen er mer effektiv enn den oscillerende, så er den også mindre tilgivende. Hvis man har fått hologram, så har man enten polert for dypt, for lenge eller for raskt på et sted uten å avslutte på riktig måte. For å fjerne hologram så må man avslutte med en forsiktig og mild sluttpolering. Uten trykk og med en så fin kombinasjon mellom poleringspute og poleringsmiddel som mulig. Med en oscillerende poleringsmaskin går det ikke an få hologram, da maskinen aldri roterer i samma bane.

Brent lakk er noe som man hører ganske ofte, men ser veldig sjeldent. Det går an å brenne lakken, men det er veldig vanskelig å brenne den. Derfor er det egentlig ingenting man ska behøve å være så veldig bekymret for. Når man polerer så oppstår det friksjon mellom poleringsputa lakken som skaper varme. Lakken brenner når man polerer på ett og samme sted over lengre tid med høy trykk mot overflaten. Lakken blir for varm. Å brenne lakken er vanskelig, men det lar seg allikevel kun gjøre med en effektiv roterende maskin. Med den mer tilgivende oscillerende poleringsmaskinen er det umulig å brenna lakken, da den ikke klarer å produsere tilstrekkelig med varme. Så vi tenker at det er unødvendig å bekymre seg for brent lakk når man polerer siden det skjer så sjeldent. Men har man en roterende poleringsmaskin er greit å vite allikevel når man polerer. Bruker du en oscillerende poleringsmaskin er det ingen risiko for brent lakk.

Jeg har aldri polert før - hvordan gjør jeg det og hva skal jeg velge?

Tør å prøve. Gjør det enkelt. Vi anbefaler å begynne med en oscillerande poleringmaskin. Med denne er det vanskelige å gjøre feil og uansett hvordan du polerer, blir du bedre fra gang til gang. Vi anbefaler å investere i en komplett poleringspakke. Disse pakkene inkluderer alt som trengs for å komme igang. Start med den mildeste kombinasjonen mellom poleringspute og middel. Fungerer ikke det på ripene så kan man prøve en grovere poleringspute, fungerer ikke det kan man prøve et grovere poleringsmiddel. Du vil fort lære. Våra komplette poleringspakker finner du her.

=> Se Autodude sitt utvalg av poleringsmaskiner her!

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

  • De beste produktene for bilpleie
  • 30-dager pengene tilbake garanti
  • Sikre betalingsløsninger
  • Rask levering 1-3 dager
  • Rimelig frakt fra 59.-
  • Gratis frakt ved bestilling over 1399 kr
  • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278 MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!