Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Ekstra tilbehør og verktøy som brukes ved polering

★ OBS! På mobilsiden åpner du bilpleieguiden i menyen oppe til venstre ved siden av logoen ≡

Belysning

Godt lys er viktig for å se ulike riper, samt at sluttresultatet blir bra. Ulike typer lamper ser ulike riper bedre enn andre. Dette har med lysets fargetemperatur som lykten produserer.
Generelt kan man si at lys fra en halogenlampe viser større riper lettere enn et kaldere lys fra en LED-lampe. LED brukes for å få frem de minste og fineste ripene som hologram. Men ingenting kan slå et naturlig lys fra solen. Dette viser absolutt alt!

Måling av lakkens tykkhet

Med en lakkmåler, kan man måle tykkheten på fargen eller lakken. Da vet man alltid om det er tykt nok lag igjen for en polering. Dessuten kan man finne ut om bilen har blitt lakkert på nytt. Målingen må utføres på hele kjøretøyet og helst noen ganger pr panel. På denne måten får man et gjennomsnitt av tykkheten. Målingen kan kun utføres på lakkerte flater av metall. Det går da ikke å måle plastdetaljer.

Generelt kan man si at om lakken har en tykkelse på 70-170 mikrometer er det original lakk og over 170 mikrometer så er overflaten lakkert igjen. Original lakk har flere ulike lag, grunnfarge (30-70 mikrometer), overflate farge (10-30 mikrometer) og klarlakk (30-70 mikrometer). På eldre biler kan klarlakk mangle, da er det overflate fargen som er det øverste laget. Tykkelsen er omtrent den samme som grunnfargen.

Om tykkelsen er på rundt 120 mikrometer, kan du polere uten å bekymre seg for å polere gjennom klarlakken. Er tykkelsen derimot rundt 70-80 mikrometer, må du undersøke om det er nok klarlakk. Enkleste måten for dette er å måle flater som ikke har klarlakk, som for eksempel innsiden av dører eller panser. Sammenligne da tykkelsen med de overflatene som har klarlakk. En overflate uten klarlakk er litt mer matt og ujevn sammenlignet med en med klarlakk.

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

  • De beste produktene for bilpleie
  • 30-dager pengene tilbake garanti
  • Sikre betalingsløsninger
  • Rask levering 1-3 dager
  • Rimelig frakt fra 59.-
  • Gratis frakt ved bestilling over 1399 kr
  • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278 MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!