Autodude

Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Gjør bilen klar til sommeren 2021

 

Sommeren er like rundt hjørnet, noe som gleder alle oss som er glad i bil! Etter en lang vinter med mye kulde har trolig mange av oss latt høytrykksspyleren ligge i garasjen mesteparten av tiden. Bilene våre har fått mye juling i form av salt, sand og andre urenheter. Derfor er det viktig å vaske bilen grundig nå som våren er her slik at man får fjernet alt av asfaltflekker, salt og smuss som har samlet seg iløpet av vinteren. I denne artikkelen har vi gode råd og tips til hvordan du kan gjøre bilen din klar for 2021! 

Rengjøring

På våren burde man gjennomføre grundig rengjøring av bilen og være så nøye som mulig. Les mer detaljert om grundig rengjøring. I denne artikkelen legger vi mer vekt på forvask, tjærefjerner og fjerning av metallpartikler

Med forvask er målet å fjerne så mye smuss som mulig før håndvask, slik at risikoen for riper under håndvask blir minimale. En effektiv måte å løse opp all smuss, er å utføre forvasken to ganger med et effektivt løsemiddel. Dette anbefaler vi at man gjør med en skumkanon og en høytrykksspyler. Vi anbefaler King Carthur Total Snow Foam som er det mest effektive forvaskmiddelet vi vet om! 

Håndvasken utføres på den tradisjonelle måten, vi anbefaler å bruke vaskehanske og ikke svamp! En meget effektiv shampo til håndvask er f.eks. King Carthur Neutral Shampoo, som effektivt fjerner inngrodd smuss og gir et godt grunnlag til videre behandling med f.eks. voks. Det finnes også bilshampoer som inneholder voks, der man både rengjør overflaten, samtidig som man legger på et beskyttende lag i ett og samme steg. Om du ønsker en mer detaljert forklaring på hvordan du utfører håndvask riktig, så finner du det HER.

Etter håndvask går vi over til neste steg, tjærefjerner og fjerning av metallpartikler. På våren anbefaler viå bruke tjærefjerner før metallpartikkelfjerner, da tjærefjerner virker også mot metallpartikler. 

 

 

ValetPro Citrus Tar Remover og Dragons Breath er to av de beste alternativene på grunn av pris/kvalitet, de er også de mest solgte fra hver sin kategori! Man burde legge mer fokus på områder som bakdelen av bilen, under bilen, og andre steder med mye oppsamlet salt, asfaltflekker osv. Hvis du opplever mye salt rundt bilen, så kan vi anbefale et veldig populært produkt spesielt produsert for å fjerne salt. Salt-X fjerner salt fra alle overflater og etterlater et beskyttende belegg som forlenger overflatelivet!

 

Felgene blir også sterkt testet på vinteren og det kan være en god idé å gjøre en grundig vask av de når man skifter dekk. Da blir det både enklere å vaske dem og resultatet blir bedre! Les mer om felgvask.

Utseende

Etter vinteren har lakken på bilen ofte mistet den beste glansen sin, og bilen ser ikke like skinnende ut som den var, til og med etter vask. Årsaken til dette er de mikroskopiske små (og litt) større riper på overflaten, som fjerner glansen og får overflaten til å se mer matt ut. 

Den beste (eneste måten å fjerne riper permanent) måten å gjenopprette overflaten på er å polere den. Polering kan gjennomføres på egen hånd eller ta med bilen til en profesjonell. Polering er på ingen måte rakettforskning, men med litt øving kan hvem som helst oppnå gode resultater! Hvis du ønsker å gjøre jobben selv, så finner du god veiledning her: Polering av bil. Hos oss finner du også gode poleringspakker som inneholder alt du trenger til polering! 

Hvis man ikke har mulighet til polering, så kan man bruke en primer som fyller riper og øker glansen. Disse har en liten effekt på varigheten av voksen som skal ligge oppå, men med bedre muligheter for voksing om sommeren enn vinteren, så skader ikke en liten nedgangstid nødvendigvis. Vi kan anbefale ValetPro Purple Passion som fungerer effektivt! 

Beskyttelse

Når bilen har blitt ren og fått økt glans, bør den fortsatt beskyttes mot fremtidige belastninger. På sommeren vil de fleste ha mest mulig glans og få "wetlook". Varigheten har ikke like mye betydning på sommeren, som når man skal velge voks til vinteren. Spesielt organisk eller hybridvoks er utmerket alternativer! 

Da det finnes hundrevis av forskjellige type voks å velge mellom, skal vi kort forklare om noen vokser som er spesielt egnet for sommeren. En tommelfingerregel er at om voksen har høy glans, så er holdbarheten og slitestyrken ikke like høy. Det motsatte gjelder også om voksen er slitesterk og holder lenge, da er glansen ofte ikke best. 

Holdbare favoritter til sommervoks er King Carthur High Gloss og Collinite 915. Hvis man ønsker maksimalt glans, så anbefaler vi organisk voks

I tillegg til bilens lakk, så burde plastdetaljer og vinduer bli beskyttet også. På denne måten vil bilen se renere ut og fremtidige vask blir også lettere, da smuss ikke fester seg like lett! 

Til plastdetaljer er Gtechniq C4 er en plastfornyer vi kan godt anbefale, denne beskytter plastdetaljene opptil 2 år!

Frontruta og andre ruter anbefales å legge et beskyttelsesbelegg på, behovet for vindusviskere blir mindre og det blir lettere å vaske bort insekter og smuss! Akkurat som med lakkoverflater, er forarbeidet noe av det aller viktigste for å skulle gi et godt grunnlag for en glassforsegling til å fungere slik den er ment til å fungere. Med en Soft99 Glaco Glass Compound Roll On eller et lignende produkt, så blir rutene i best mulig stand til å få det beste ut av en glassforsegling. Vi kan trygt anbefale Soft99 Ultra Glaco

Interiør

Selv bilens interiør har fått merke en del påkjenninger iløpet av vinteren. Sand, snø (fukt) og annet skitt samler seg i bilen så å si hver gang man setter seg inn.

Det er ofte sånn at det ikke frister å vaske innvendig på vinteren, da er det ekstra viktig å ta en grundig vask på våren, slik at man kan nyte en ren bil både innvendig og utvendig! Les mer grundig om -> rengjøring og beskyttelse av bilens interiør.

Når bilen er ren innvendig, vil opplevelsen av å kjøre enda bedre! Å holde interiøret i god stand gjør at bilen beholder sin andrehåndsverdi, og viser samtidig at eieren er omsorgsfull. 

Det er vanskelig å gi generelle instruksjoner for hvordan du skal holde bilen din i god stand, ettersom overflatematerialet varierer såpass mye. Vi kan likevel anbefale et effektivt rengjøringsmiddel som kan brukes på alle type overflater! Gyeon Q²M

InteriorDetailer fungerer ekstremt bra til alle ulike overflater! Den fjerner effektivt smuss, støv og annet skitt, samtidig som den etterlater en frisk duft! Den gir heller ikke fra seg noe glans eller fett og kan til og med brukes på glassoverflater!

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 59,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

  • De beste produktene for bilpleie
  • 30-dager pengene tilbake garanti
  • Sikre betalingsløsninger
  • Rask levering 1-3 dager
  • Rimelig frakt fra 59.-
  • Fri frakt på bestillinger over 1198 kr

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Ordfører Utnes vei 19, 1580 rygge

Org. nr: 915 300 278MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!