Autodude
Nordens største bilpleiebutikk!

Telefon: 69 10 94 10

ÅPNINGSTID: 09.00-15.00 (Man-Fre)

Gjør bilen klar for sommeren! Behandling etter en hard vinter

 

Sommeren kommer raskt i møte, noe som gleder oss som elsker bil. Under vinterens harde hånd, har bilens utside måtte tåle mye juling i form av temperaturforskjeller, luftfuktighet og ikke minst har alt veisaltet slitt på bilen. En grundig rengjøring på vårkvisten er viktig for å gi bilen en bra beskyttelse mot sommervarmen og solens UV-stråler. Sommeren er en bra tid for oss bilpleiere, bilene holder seg rene betydelig lenger og forutsetningene for å vaske er også betydelig bedre! I den anledning tenkte vi å skrive en liten artikkel om hvordan du får en vintersliten bil klar for sommerens eventyr. Tyngdepunktet ligger på rengjøring av bilen etter en lengre periode med vinterkjøring.

 

Hvorfor behøver bilen behandling før sommeren?

Norges harde vinter har satt bilene våre på harde prøvelser, vinterveiene er bløte, salte og fulle av sand. Dermed blir påkjenningene store. Når været blir varmere og bilens overflate begynner å tørke, så kommer ofte virkeligheten frem. Bilen har samlet på seg store mengder smuss, salt og urenheter fra luften.

Hva er forskjellen på en forberedende vask før sommeren og en vanlig vedlikeholdsvask?

Smussen som sitter på bilen etter vinteren er ofte betydelig mer inngrodd enn den som ansamles på sommeren. Selvom en vanlig rengjøring vil få bilen til å se renere ut, finnes det enda godt med smuss og urenheter igjen. Mange av bilene ble vasket senest i høst, som har gitt smussen en god mulighet for å gro skikkelig fast.

Vi har samlet noen få skritt fra artikkelen om grundig rengjøring, som bør utføres med ekstra nøyaktighet. Her skal vi ikke gå igjennom hele den grundige prosessen i detalj, men gi noen tips som ellers er lett å gå glipp av ved rengjøring. En detaljert og grundig veilledning finn du i vår Bilpleieguide.

SE VEILEDNINGEN HER: Grundig rengjøring av bilen.

1. Ved forvask bør middelet få virke så lenge som mulig, uten at det tørker. En effektiv måte å løse opp all smuss er å utføre forvasken to ganger. Dette er viktig for at smussen ikke skal sitte igjen og ripe lakken ved håndvask. Ved forvask bør man bruke et effektivt løsemiddel, for eksempel King Carthur Total Snow Foam, som både fjerner smuss og gammel voks.

2. Håndvasken utføres på den tradisjonelle måten, men vi anbefaler å benytte en vaskehanske og ikke en svamp. En meget bra shampo for håndvask er f.eks King Carthur Neutral, som effektivt fjerner inngrodd smuss.

3. Kaldavfetting er et viktig steg for å fjerne asfaltflekker, men også veisalt. For det bruksområdet egner det seg med en god kaldavfetting. Vi anbefaler at du gjør dette steget to ganger, så blir du kvitt alle uønskede urenheter.

Det er en god ide at man kombinerer vårrengjøringen samtidig med bytte av dekk, som også skal rengjøres. Men å bytte dekk pleier å ta litt tid, så husk å sette av tid til det. Felgene er dessuten mye enklere å rengjøre når de ikke sitter på bilen. For rengjøring og behandling av felger, så har vi flere produkter å velge imellom. Du finner alle her!

Hvordan bør man beskytte bilen på sommeren?

Når det gjelder bilvoks er valgmulighetene betydelig større på sommeren enn på vinteren. Mulighetene for å vokse finnes oftere og man får også muligheten til å bruke voks med høy glans. På vinteren behøver man som kjent å prioritere at voksen skal være slitesterk og holdbar.

Da det finnes hundrevis av vokser å velge mellom, skal vi kort og konsist forsøke å forklare om noen vokser som er spesielt egnet på sommeren. En tommeregel er at om voksen har høy glans, så er holdbarheten og slitestyrken ikke like høy. Det motsatte gjelder også om voksen er slitesterk og holder lenge, da er glansen ofte ikke den beste.

  • En bra voks for sommeren er f.eks Collinite 915. Den gir en tilstrekkelig holdbarhet for sommeren og en fantastisk glans! Vil du ha litt mer "luksus" så kan vi også anbefale Soft99 Authentic Premium.

Om du vil ha noe midt imellom, så kan vi anbefale hybridvokser der du vil få god holdbarhet samtidig som du får en god glans. 

Med lakkbehandling eller forsegling kan du få opp til flere år med beskyttelse og i tillegg glans på sommeren. Det eneste som trengs er en litt mer dedikert anstrengelse.

Husk også å beskytte plastdetaljene på bilen mot UV-stråler. Svart plast blekes raskt i stekende sollys. Det finnes egne produkter for å beskytte plasten. Vi på Autodude benytter blant annet Soft99 Nano Hard Plastic. Den gir en langvarig beskyttelse mot UV-stråler og gjør at plastdetaljene får tilbake sin originale mattsvarte glans.

Vi har et godt utvalg av produkter for plastbehandling, som du finner her!

Rengjøring og beskyttelse av bilens interiør

Selv bilens interiør har fått merke en del påkjenninger i vintermånedene. Snø som har festet seg under skoene har gjort bilens innside fuktig og den fukten forsvinner ikke akkurat så fort eller av seg selv. Nøye rengjøring av interiøret gjør tørkeprosessen raskere. Selv støvsuging gir positiv effekt.

UV-stråler stoppes ikke fullstending av glass, så plasten på innsiden trenger også beskyttelse og behandling. Til det formålet finnes det et stort utvalg av produkter. Vår favoritt heter ValetPRO Classic Protectant.

Når bør man gjøre bilen klar for sommeren?

Jo lengre du venter med å rengjøre bilen, desto lenger kan smussen gro inn i lakken. Når temperaturen kryper over til pluss og snøen begynner å forsvinne er det på tide å finne frem vaskebøttene. Selv om det skulle komme et tilbakeslag og vinteren gjør comeback (som ofte kan skje) så vil en tidlig utført vask gjøre etterfølgende vask enda enklere!

Glem ikke å nyte sommeren! Når været er riktig så er bilpleie en gøy aktivitet. Husk bare at selvom en børstevask gjør at du slipper å svette litt, så begynner du raskt å kaldsvette når du inspiserer lakken for riper etter hver vask. Å vaske bilen med børste, for eksempel i vaskehall, har langt flere bakdeler enn fordeler. Vi har skrevet en artikkel om akkurat "hvorfor du ikke skal vaske bilen i maskinvask", les gjerne den også.

Behøver du rengjøringsmidler og annet tilbehør til bilvasken, så har vi et stort utvalg av dette i vår nettbutikk. LYKKE TIL MED VÅRRENGJØRINGEN // AUTODUDE!

Problemfri handel

Velg mellom å betale med kort, bank, faktura eller Klarna-konto. Vi tilbyr også Klarna for bedriftshandel. Fraktkostnader er fra 69,- om ikke annet er oppgitt.

Rask levering på 1-4 dager

Våre ansatte håndterer bestillinger fortløpende. Alle bestillinger som ankommer oss før kl 13 på hverdager vil normalt sett bli sendt samme dag.

100 % fornøydgaranti

Du kan alltid returnere det ubrukte produktet gratis, uten forklaring. 100% Fornøyd garanti gir deg pengene tilbake ved retur av ubrukt / uåpnet produkt innen 30 dager fra kjøpsdato. Sikker og problemfri handel på sitt beste! Les mer her!

EKSPERTEN PÅ BILPLEIEPRODUKTER

Produkter til bilpleie er stadig i utvikling, det samme er vårt produktsortiment. Vi er stadig på utkikk, samt tester nye produkter for å tilby våre kunder det beste på markedet innen bilpleie til en rimelig pris. Velkommen til nettbutikken AUTODUDE!

AUTODUDE.NO TILBYR

  • De beste produktene for bilpleie
  • 30-dager pengene tilbake garanti
  • Sikre betalingsløsninger
  • Rask levering 1-3 dager
  • Rimelig frakt fra 59.-
  • Gratis frakt ved bestilling over 1399 kr
  • Obs! "Postnord - Utlevering i butikk"

FIRMAINFORMASJON

Handshake Norway AS
Trondheimsvegen - Kløfta 59, 2040 Kløfta

Org. nr: 915 300 278 MVA

MELD DEG PÅ AUTODUDE NYHETSBREV!

Du vil motta nyheter som spesialtilbud, brukertips, nye produkter, konkurranser og lignende. Nyhetsbrev sendes ut et par ganger i uken, hovedsakelig på våren og sommeren. Meld deg på!